Debattartikel i DN 2021-07-02

Tobaksindustrin är inte vilken industri som helst. Det är en industri som har miljoner människors död på sitt samvete de senaste hundra åren. Med stora ekonomiska resurser har den verkat för att förhindra, förminska och fördröja samhällets hälsoförebyggande åtgärder som har stöd i forskningen.

Läs debattartikel från fyra företrädare från Tobaksfakta i DN 2021-07-02

Läs även Diskrepanser inom tobakspolitiken. En intervjuundersökning av politikers uppfattning om tobaksbrukets effekter och deras tobakspolitiska ambitioner Torsten Kjellgren Statsvetare & utredare, På uppdrag av Tobaksfakta 2021

Aktuellt

  • Kristdemokraternas partidagar 2023-04-14–15

    Lärare mot Tobak besökte KDs partidagar i Örebro. Nedan hur deltagarna besvarade vår pristävling samt bilder på Acko Ankarberg Johansson sjukvårdsminister, Jakob Forssmed socialminister och David Lega EU parlamentariker som samtalar med Ingrid Talu och Pia Tornberg.

  • Margaretha Haglund Award.

    Grattis, grattis Carina Hesse Bolin och Matilda Frans, från Hälsoäventyret i Uppsala blev första vinnare av Margaretha Haglund Award. Priset delades ut på Läkaresällskapet av Margarethas söner Per och Johan Läs vidare

  • Liberala Riksmötet 2023-03-18–19

    Ingrid Talu och Björn Sundin hade en monter vid Liberala Riksmötet i Linköping där 117 svarade på frågorna i vår pristävling. Resultatet nedan. Se även inspelade intervjuer under ”Video” och ”playlist”

Besök våra hemsidor

Adress

Lärare mot Tobaks Kansli
Box 738
101 35 Stockholm, SWEDEN

Besöksadress

Klara Östra Kyrkogata 10
Stockholm

Kontakt

Tel: 073-947 77 64
E-post: info@ymtkansli.org